woensdag 26 augustus 2015









Audio boek :  In a dark, dark wood

Uitgever van het audioboek  : Audible

Auteur : Ruth Ware / 2015 

Verteller : Imogen Church




Het boek koos ik primair bij Audible op de naam  en faam van de vertelster : Imogen Church , waarover ik eerder al berichtte . Ook in dit boek bestrijkt de verstelster alle registers van de stem en de uitdrukkingskunst. Formidabel .

Het verhaal op zich stemt overigens niet tot grote vrolijkheid . Dat deden de inmiddels bekende werkjes “ Gone Girl “ en “ Girl on a train “ ook al niet , maar dit werk bevat de essentie van beide waardoor de ellende wordt versterkt . Vooral de vraag wat een geheugen doet en hoe het misvormd kan raken door stress staat hier centraal  . Bij “ Girl on a train “ zorgde  Koning Alcohol voor  een dichtgeweven mistgordijn , hier is het de enorme psychologische druk die de herinnering vervormt.

Het is een knap geschreven boek dat aan het eind helaas wat ontspoort door een, naar mijn smaak, te dramatisch en “onmogelijk “ gesitueerde confrontatie voor de “  final shoot out . “ Dat doet echter niet af aan de kwaliteit van de gecompliceerde en boeiende intrige die gesponnen wordt en waarbij het lijkt – in de beste whodunit tradities - dat iedereen “ het “ gedaan kan hebben . Ook de omgeving , een sinister donker woud dat krachtig ontdaan wordt van alles wat met romantische associaties te maken zou kunnen hebben draagt bij aan de kilte en het decor van de immense dreiging  en suspense die in het boek worden opgebouwd .


De schrijfster is zeker schatplichtig aan “ Auntie Agatha “ maar er is een formidabel boek geschreven dat ik als audioboek consumeerde. Een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten